Monumentale woning Nieuwslarenstein Deventer

Dit is een tekening van Nieuwlarenstein met alle verschillende type woningen

Dit is een tekening van Nieuwlarenstein met alle verschillende type woningen

Er was eens…

een koloniale landbouwschool in Deventer. Deze gebouwen worden tegenwoordig getransformeerd tot Nieuwlarenstein. Klassiek vormgegeven herenhuizen, nieuwbouw stadswoningen, huur en koop appartementen en grond­gebonden koop­woningen. Die laatste, de monumentale huizen in De Smederij, zijn lekker ruim met een woon­oppervlak van zo’n 125 m². Hier zijn Willy en Guus (een lieve zwarte kat) gaan wonen. 

Ik ken Willy via mijn winkel. Ze was al regelmatig komen snuffelen bij Oud Nieuws. Omdat Willy de mix van ‘oud’ en ‘nieuw’ leuk vindt en ze mijn (winkel)stijl waardeert, heeft ze mij om interieuradvies gevraagd. 

Plattegrond

De ruimtes in de oude landbouwschool van Deventer werden gerenoveerd en omgetoverd tot stuk voor stuk unieke woningen. Willy en ik konden daarom niet in de nieuwe woning gaan kijken. Wij hadden enkel een plattegrond en een 3D visualisatie vanuit de bouw en de koop. 

Moodboard

De keuken en de vloer waren al door Willy bepaald voordat ze mij om advies heeft gevraagd. Zelf was Willy al eens aan de slag gegaan met een moodboard waarop de persoonlijke stijl goed was af te lezen. Ik heb hierop voortgeborduurd en een eigen moodboard aan haar voorgelegd voor de nieuwe woning. De stijl die Willy graag terug wilt zien in haar nieuwe woning noemen we Hotel Chic.

Samenwerken

Het interieuradvies bedenken is één ding, het uitvoeren komt daarna. Willy heeft mijn hulp hierbij gevraagd. Ik heb een team van vakmensen om mij heen voor het realiseren van mijn interieuradviezen. Ieder goed op een ander vakgebied.

Het op maat maken van de kastenwand is het vakwerk van Jeroen. Hij heeft ook de lange wandplank boven de doorgang en de wandpanelen verzorgd. Het door mij ontworpen verlichtingsplan is (op hoogte) door Robin geïnstalleerd. De gordijnen zijn op maat gemaakt door De Gordijnenman en met een hoogwerker opgehangen. De vloer is gerealiseerd door Deuvo Gietvloeren. 

Dit is een foto van de woning tijdens de verbouwing van het pand

Dit is een foto van de woning tijdens de verbouwing van het pand

Monumentale woning Nieuwslarenstein Deventer

Vervolg stappen

Indeling

Willy was zelf al aan het schetsen gegaan en had een grove indeling bedacht. Ik wilde haar de andere mogelijkheden laten zien en daarom heb ik verschillende opties voorgelegd. Rekening gehouden met persoonlijke wensen, het licht van buiten en de enorme hoogte. Dat pakte verrassend leuk uit. Willy koos voor een opstelling met een ronde tafel!

Materialisering

Wat betreft de materialisering was één ding heel duidelijk. Er moest gebruik worden gemaakt van kleur, verschillende stijlen behang en warme materialen i.v.m. de akoestiek. De ruimte is gedeeltelijk ruim 5(!) meter hoog. De prachtige gordijnen spelen een belangrijke rol en helpen bij de akoestiek. Ook de wandpanelen zijn daarom door mij geadviseerd. 

Meubels

De stijl van Willy was mij helemaal duidelijk. Een kast en een aantal losse eetkamerstoelen mochten mee uit de vorige woning. Willy koos voor een grijze hoekbank. Ter aanvulling van de nieuwe meubels heb voorstellen wat betreft stijl, model, vorm, materiaal en kleur gedaan. Willy heeft daar zelf de juiste meubels bij gevonden. 

Totaalplaatje

Het verlichtingsplan maakt de ruimte helemaal af! Door het op maat gemaakte buizen frame, de losse draden en lichtbronnen wordt de ruimte met elkaar verbonden en laat je het enorm hoge plafond onderdeel zijn van de inrichting zonder dat het laag lijkt of dat je de hoogte verspild. Ondertussen zijn ook de wandpanelen gestoffeerd en geplaatst. Wat een resultaat!

BIJ DE MEESTE INTERIEURADVIEZEN MAAK IK EEN 3D ONTWERP. DEZE BEELDEN ZIJN HEEL HELPEND OMDAT JE ZO, NOG VOOR DE REALISATIE, EEN GOED (DIGITAAL) BEELD KRIJGT VAN HET INTERIEURADVIES.
 
DIT ZIJN DE FOTO’S VAN HET EINDRESULTAAT. GEMAAKT DOOR MIJ, EEN AANTAL MAANDEN NADAT WILLY IS KOMEN WONEN IN HAAR PRACHTIGE WONING. HUIS KLAAR, WONEN MAAR!

Hoe Willy het heeft ervaren

”Zo’n hoge kamer, hoe doe je dat? Dat was het moment dat ik aan Lotteke dacht. Dan komt er zo’n prachtig plan. Ik moest eerst even slikken bij het voorstel voor de mosterdgele muur maar ik vertrouwde Lotteke! Nu ben ik er heel blij mee. Met alles, het is een totaalplaatje. Met als klap op de vuurpijl de prachtige oplossing voor de verlichting. Daar krijg ik heel veel complimenten over”.